"Enter"a basıp içeriğe geçin

Sitenize Ücretsiz Canlı Destek (Sohbet) Sistemi Ekleme – Tawk.To İle Canlı Sohbet Yönetimi

Ücretsiz Canlı Destek Sistemi Kurulumu ve Yönetimi

WordPress ile oluşturduğunuz sitelerde, özellikle müşterilerinize hizmet sağladığınız (e-ticaret vb.) sitelerde olmazsa olmazlardan biri müşteriye sunduğunuz düzgün hizmet ve müşteri ile kuracağınız iletişime bağlı olarak gelişecek olan müşteri memnuniyetidir. Bunun en iyi yolu ise sitenize ekleyeceğiniz ücretsiz canlı destek sisteminden geçecektir.

Bu yazıda sitenize ücretsiz canlı destek (sohbet) sistemini en kolay şekilde sitenize nasıl dahil edeceğinizi tarif edeceğim.

Bu amaca hizmet eden birden fazla yazılım olmasına rağmen, benim gözümde en işlevsel olan ve tamamen ücretsiz olarak sürdürebileceğiniz bir canlı destek sistemi olan tawk.to aracını sizlere önereceğim.

Başlayalım

Öncelikle siteye ulaşarak hızlıca hesap oluşturma aşamasına geliyoruz.

Bu aşamada başlangıç için gerekli olan bilgileri doğru bir şekilde doldurarak ilerliyoruz. Kayıt aşamasında yazacağınız e-posta adresi daha sonra doğrulama yapmanız için kullandığınız bir adres olması önemlidir.

Kişisel bilgilerinizi doldurmanın ardından sırası ile önce dil seçimi aşamasında panelin dilini seçebilirsiniz.

ucretsiz-canli-destek-sistemi-tawk-dil-ekleme
Dil seçimi

Bir sonraki aşamada sitemizin linkini ve ismini belirterek devam ediyoruz.

Ekip Üyeleri

Tawk.to ücretsiz canlı destek sisteminin en güzel yönlerinden biri ise ekip arkadaşlarınızı oyuna dahil ederek yoğun talepleri hızlı bir şekilde karşılamaya her an hazır olmanızdır.

Bu aşamada dilerseniz sadece kendi başınıza devam edebilirsiniz.

Ücretsiz Canlı Destek Sistemini Sitenize Dahil Etme

Kayıt işleminin son aşamasına geldiğimizde bu aracı sitemize nasıl dahil edeceğimizi bize tarif eden bir metin ile karşılaşıyoruz.

Daha aşina olanlar ve bu işler ile ilgilenenler belirtildiği üzere script kodlarını kopyaladıktan sonra sitesinin kaynak kodlarında ilgili alana ekleyebilir veya siteyi düzenleyen webmaster’ına iletebilir.

Ya da WordPress gibi geniş çaplı sistemleri kullananlar ise Tawk.To Live Chat uygulamasını kolaylıkla yönetim panellerine dahil edebilirler.

Yarım yamalak Türkçesi ile bizleri karşılayan panel

Canlı Destek Panel Kullanımı ve Detaylar

Sistemin kullanımı son derece basit. Kayıt aşamasının ardından önümüze açılan panel aslında zamanımızın tamamını geçireceğimiz yer denilebilir. Aracı sitemize kurduktan sonra ziyaretçilerimiz canlı destek sistemi ile etkileşime geçtikleri zaman panel üzerine bildirim düşecektir. Dilerseniz bu bildirimleri kaçırmamak için, bildirimin sesini aktif edebilir ve tarayıcı bildirimlerini açabilirsiniz.

Unutmayın, ziyaretçileriniz ve müşterileriniz ile kuracağınız temaslar çok önemlidir.

Sistemin aktif görünmesi için bir ekip üyesinin aktif olduğu süre boyunca panel sayfasını önünde açık tutması önemlidir, bu sayede siteyi ziyaret edenler, sitede bulunan araç ile etkileşime geçtiklerinde canlı sohbetin aktif olduğunu göreceklerdir.

Fakat üzülmeyin, bu 7/24 bilgisayar başında olmanızı gerektirmez. Yönetim paneli önünüzde açık değilken sistem destek talebi modunda ziyaretçileri karşılar. Ayarlar sayfasında belirleyeceğiniz kısa bilgileri müşteriden talep eder ve alacağınız bilgiler doğrultusunda, aktif olduğunuz zaman müşteriye geri dönüş yapmanızı sağlar.

Ayarlar

Yönetim sekmesinden birkaç kilit ayar ile sohbet aracınızı daha güzel ve ilgi çekici ayrıca daha işlevsel bir hale getirebilirsiniz.

Öncelikle canlı sohbet ile etkileşime girecek kişinin bir ona yardımcı olacak bir müşteri temsilcisi ile karşılaşması önemlidir. Bu sebeple gerçek veya mahlas dahi olsa bir müşteri temsilcisi ismi ve fotoğrafı kullanmanızı tavsiye ederim.

Sohbet aracı sekmesinde ise, sitede görünecek sohbet aracını özelleştirebilirsiniz. Bu özelleştirme; aracın rengini, konuşmaların arka plan renklerini, canlı sohbet aracının sitenin hangi bölümünde veya ne şekilde görüneceğine kadar ince detayları kapsar.

Kullanıcı yönetiminde ise kurulum aşamasında bahsettiğimiz ekip üyelerini yönetebilir, yeni ekip üyeleri ekleyebilirsiniz.

Tetikleyiciler

Kendi işlerimde kullanmayı sevdiğim ve ilgi çekici bir özellik olan, tetikleyiciler özelliği ise sistemin sizin belirlediğiniz kurallar çerçevesinde ziyaretçilerinize otomatik bir takım aksiyonlarda bulunmasını sağlayabilir.

Örneğin ziyaretçi siteye girdikten 20 saniye sonra, ziyaretçiye ilgi çekici bir promosyon mesajı gönderebilir ve sizinle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz.

Sonuç

Yazının başında da bahsettiğim gibi piyasada bulunan onlarcası arasında bana göre en kullanışlı olan ücretsiz canlı destek yazılımını sitenize nasıl ekleyeceğinizi ve küçük detaylarını sizlerle paylaştım.

Okuduğunuz için teşekkürler, herkese güzel sohbetler dilerim!

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir