"Enter"a basıp içeriğe geçin

Google Benim İşletmem ile İşletmenizi Ön Plana Çıkarın

Orjinal ismi ile Google My Business, Google Benim İşletmem ile birlikte ücretsiz olarak işletmenizi nasıl ön plana çıkarabileceğiniz hakkında püf noktalara ve önemli ipuçlarına buradan ve ilerleyen yazılardan ulaşabilirsiniz.

Google Benim İşletmem

Her şeyden önce işletmeniz eğer daha önce bu platforma siz veya başka birisi tarafından kayıt edilmediyse Google Benim İşletmem’e kaydınızı kendi başınıza ve ücretsiz olarak birkaç kısa adımda tamamlayabilirsiniz.

Eğer hali hazırda bir işletme kaydınız var ve bunun yönetimi sizin elinizde değilse, sıfırdan bir işletme oluşturmaya çalıştığınızda askıya alınıyor veya kopya konumuna düşüyor ise ilerleyen aşamalarda bu terimler hakkında bilgiler ve bu durumdan kurtulup, kendi işletmenizin yönetimini elinize almanız için ipuçlarını paylaşıyor olacağım.

Gerekli malzemeler,

  1. faal bir işletme
  2. internet ve internete erişim sağlayabilen telefon/bilgisayar
  3. gmail hesabı

Yukarıdaki malzemeler ile alakalı bir sorun yok ise Google Benim İşletmem sayfasına ulaştıktan sonra, bundan sonraki erişiminizi de üzerinden yapacağınız gmail hesabınız ile giriş yaparak işlemlere başlayabilirsiniz.

Başlarken

Hemen giriş yaptıktan sonra karşınıza işletme adınızı girerek, Google Benim İşletmem üzerinde hali hazırda böyle bir kayıt olup olmadığını, eğer var ise onun üzerinden işlem yapmanızı isteyen, yok ise sıfırdan bir kayıt oluşturmaya devam edebileceğiniz bir form alanı geliyor.

Bu bölümde, önceden herhangi bir kayıt olmadığını ve sıfırdan bir kayıt oluşturduğumuzu varsayarak devam edeceğiz, diğer koşullar için detaylı açıklamaları diğer yazılarda bulabilirsiniz.

İşletme adımızı, tamamı büyük harf veya tamamı küçük harf olmayacak şekilde, sadece baş harfleri büyük ve sonunda Ltd. Şti. vb. ekleri olmadan önümüzdeki form alanına ekledikten sonra bir de Google’ın Hizmet Şartlarını ve Gizlilik Politikasını okuyup kabul ettiyseniz bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Google Benim İşletmem

Belirli bir lokasyonda Google aramalarında ve Google haritalarında çıkmak istediğinizi belirterek sıradaki seçeneği Evet olarak işaretledikten sonra, önünüze gelen adres ile alakalı formda tüm detayları doğru bir şekilde doldurmanız gerekiyor. İşlemin son noktasında karşılaşabileceğimiz problemler için bu kısım kilit noktasıdır, bu yüzden sahibi, yetkilisi veya çalışanı olduğunuz, tabelası olan ve faal olan işletmenizin adresini doğru bir şekilde gerekli boşluklara doldurunuz, ardından sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Vermiş olduğunuz hizmet türü ile alakalı soruyu da cevapladıktan sonra bir diğer önemli konu olan, işletmenizin kategorisini belirlemeniz gerekmektedir. Bu konuda Google’ın belirlemiş olduğu kalıp kategoriler dışında özelleştirilmiş bir tür seçemeseniz de, işletmeniz ile alakalı olan en doğru kategoriyi seçmeniz sektörünüzde sizi öne çıkarma konusunda işinize yarayacaktır ve ileride problem yaşamamanızı sağlayacaktır.

Sona yaklaşırken, müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz için sergilemek istediğiniz iletişim bilgilerini de önünüzde belirtilen form alanlarına doldurmanız gerekir. Adres konusu kadar hassas olan bir diğer nokta da burasıdır, burada dikkat edilmesi gereken nokta, bir sonraki aşamada doğrulama kodunun burada yazmış olduğumuz telefona gelme ihtimalini göz önünde bulundurarak, çalışan ve erişiminiz olan ve mümkünse santrale bağlı olmayan, doğru bir telefon yazılması gerekmektedir.

Doğrulama ve son

Doğrulama aşamasında önümüze çıkma ihtimali olan seçenekler,

  1. yazmış olduğunuz telefon numarasına çağrı veya sms vasıtası ile doğrulama kodu gönderilir ve kodu doğru girmeniz halinde onay süreci devam eder.
  2. önceki aşamalarda doldurmuş olduğunuz işletme adresinize posta vasıtası ile bir kartpostal gönderilir ve elinize ulaşana kadar işletmeniz doğrulama bekliyor vaziyette bekletilir, elinize ulaştığı zaman ise aynı bölümden gelen kodu girdikten sonra onay süreci devam eder.

Eğer Google algoritmaları tarafından yapılan incelemelerde bir sorun yok ise, doğrulama işlemini de başarılı ile sonlandırdıktan sonra önünüzdeki bir kaç saat içerisinde Google Benim İşletmem’de doğru ve sorunsuz bir şekilde işletmeniz için bir giriş oluşturmuş olursunuz.

İşletmenizi Google Aramalarında ve Google Haritalarında ön plana çıkarmak için gerekli başlangıcı yapmış olarak, devam etmeye hazırsınız.

Ayrıca ön plana çıkmanıza aracılık edecek bir diğer Google ürünü olan Google Ads için Google Ads Başlangıç Rehberini incelemenizi ve Google haritalar’ın yanı sıra Apple haritalarda da işletmenizi ücretsiz olarak yer aldırabilmek için Apple Haritalara İşletmenizi Nasıl Eklersiniz? isimli rehberi takip etmenizi tavsiye ederim.

Konu içerisinde belirtmiş olduğum komplikasyonlar ve yukarıdaki aşamaları uygularken yaşayabileceğiniz sorunlar, öğrenmeniz gereken detaylar ve asıl önemli nokta olan aramalarda ve haritalarda kendinizi ön plana çıkarmak için sonraki yazıları takip etmeye devam edebilirsiniz.

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir