"Enter"a basıp içeriğe geçin

Yandex Haritalara Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

Yandex Haritalara konum ekleme ile birlikte dolayısıyla Yandex Navigasyon servisine iş yerinizi ekleyerek popüler bir diğer konum servisinde firmanızı barındırmış olacaksınız. Bu sayede iş yeriniz diğer platformların ardından Yandex harita servisinde de göz önünde olarak tanınırlığı ve bulunurluğu fazlaca artmış olacak.

Google Benim İşletmem ile İşletmenizi Ön Plana Çıkarın ve Apple Haritalara İşletmenizi Nasıl Eklersiniz? yazılarında paylaştığım servislerde olduğu gibi Yandex Haritalara konum ekleme işlemi de ücretsizdir.

Gerekli malzemeler,

  1. faal bir işletme
  2. internet ve internete erişim sağlayabilen telefon/bilgisayar
  3. yandex hesabı (yoksa ücretsiz Yandex hesabınızı oluşturun)

Yukarıdaki malzemeler ile alakalı bir sorun yok ise Yandex Haritalar sayfasına ulaştıktan sonra, bundan sonraki erişiminizi de üzerinden yapacağınız Yandex hesabınız ile giriş yaparak işlemlere başlayabilirsiniz.

Yandex Haritalara Konum Ekleme

Başlarken

Öncelikle Yandex haritalara kurum eklemek yukarıda bahsi geçen diğer iki servise konum eklemekten çok daha kolaydır. Hatta iki adet yöntem vardır, biz burada ilk yöntem üzerinden ilerleyecek olsak da, yazının sonlarına doğru ikinci yöntem ile sadece tek bir form ile bunu nasıl yapabileceğimizi de göreceğiz.

Üzerinden ilerleyeceğimiz yöntem hem daha sağlıklı ve güvenli olmakla birlikte doğru olanı ve ileride başımızı ağrıtmayacak olan da bu yöntemdir. Dolayısıyla bu yöntemi tercih etmeniz tavsiye edilir.

İşletme sahipleri için

Menüler aracılığı ile alt başlık ile aynı isme sahip olan linke ulaşıp Yandex Rehber olarak adlandırılan sayfaya ulaşıyoruz.

Ardından önümüze çıkan sayfada Kurum ekle seçeneği ile devam ederken bizleri bir süreliğine muhatap olacağımız form sayfası karşılıyor.

Yeni kurum

Kurumunuzu ekleyin; böylece fiyat listelerinizi ve yeni ürün bilgilerinizi yayınlayabilir, yorumlara daha çabuk yanıt verebilir ve Yandex kullanıcılarına güncel bilgi ve görselleri sunabilirsiniz.

Form sayfasında uzun uzadıya anlatılacak bir detay olmamaktadır. Yandex haritalar sistemine işletmenizi eklemenin kolaylığı da buradan geliyor.

Bir ofisinizin olup olmadığını belirterek başlayarak, eğer bir ofisiniz varsa bunun doğru ve açık adresini belirterek işaretçi konumunu belirliyorsunuz. Bu işaretçi konumu sizin yazdığınız adrese göre sistem tarafından belirlense de kontrol etmenizde ve mevcut bir sapma varsa el ile düzenlemeniz gerekir.

Diğer servislere kaydolurken de öneminin altını çizdiğim telefon ise Yandex haritalar servisine kayıt olurken de önem kaybetmiyor. Onay aşamasında sms veya arama ile doğrulama yapmanız için gerekli yegane araç bu olacaktır.

Ardından diğer bilgileri de işletmenize uygun olacak şekilde doldurduktan ve işletmeniz ile alakalı en fazla üç kategori seçimi yaptıktan sonra devam ediyoruz.

Benzer kurumlar

Unutmayın ki ilerleyen aşamalarda bir moderasyon sürecinden geçeceğimiz için buraya yazacağınız tüm bilgiler doğru olmalıdır, bu bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra ilerlediğimizde girdiğimiz bilgiler ile benzer kurumlar listelenecektir.

Önümüzdeki seçenekleri inceleyip, girdiğimiz bilgiler ile eşleşen, bizim veya başka bir kullanıcı tarafından eklenmiş bir giriş yok ise kendi girdiğimiz bilgiler ile iş yerini eklemek için devam edeceğiz.

Aksi halde mevcut giriş için bu kurum bana ait butonu yardımı ile telefon doğrulaması sağlayarak hızlıca mevcut kurumu hesabınız ile ilişkilendirmiş ve kurumun resmi temsilcisi olduğunuzu kanıtlayarak onaylama işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Devam ettiğimizi varsayarak aşağıdaki mesaj ile karşılacağız.

Kurum ekleme talebi oluşturuldu ve moderasyona gönderildi. “Kurumlarım” sayfasında görüntülenen kurumunuzu bu sayfada hesabınıza bağlayabilirsiniz.

Bu bölümden sonra bilgilerimiz bir süre boyunca işlenecek ve doğruluğu önce sistem tarafından kontrol edilecektir.

Moderasyon kısmını da başarı ile geçtiğinizi varsayarsak, sayfayı tekrar kontrol ettiğimizde karşımıza gelecek olan onaylama seçenekleri sayesinde yazmış olduğunuz telefon numarası aracılığı ile kurum sizin tarafınızdan da onaylandıktan sonra Yandex haritalar ve Yandex aramalarında kayıtlı hale gelmiş olacaktır.

Tamamen doğrulanmış olan kurumunuzu Kurumlarım sayfası aracılığıyla yönetmeye hazırsınız. Bu aşamadan sonra iş yeriniz ile alakalı fotoğraflar eklemek (en az üç adet), profilin doldurulma oranını yüksek tutmak (en az %90) ve en az 6 ayda bir veya daha sık olacak şekilde güncellemeler yaparak onaylanmış kurum simgesine sahip olabileceksiniz.

Yan görev

Yukarıdaki aşamaları tamamladıysanız burada vereceğim ufak bilgi aslında sizi pek alakadar etmeyecektir çünkü kurumun yetkilisi olduğunuz için telefon ile doğrulama aracılığıyla onaylı bir işletme profiline sahip oldunuz bile. Lakin bunun aksine telefon ile doğrulama yapmadan yeni bir kurum ekleme veya mevcut kurumu düzenleme imkanınız da bulunmaktaydı. Ve yukarıda da bahsettiğim gibi bu yöntem sağlıksız, güvenliksiz ve tavsiye edilmez.

Uygulamak için sağ yukarıda profilinizin hemen solundaki menüye gelerek buradan Kurum ekle seçeneği ile devam etmenizin ardından sayfanın solunda belirecek olan form üzerindeki alanları Yeni kurum bölümünde yaptığımız gibi doldurduktan sonra Gönder butonu ile ilerliyoruz.

Yandex Haritalara Konum Ekleme

İlk olarak bu yöntem de yapacağınız kayıt moderasyondan geçmeyeceği için gerçekleşmeyebilir, fakat girdiğiniz bilgiler doğru ve sistemi kandırmaya çalışmıyorsanız tam aksine herhangi bir doğrulama ile uğraşmadan sorunu çözmüş olursunuz.

Bu kolay yöntemin eksilerinden biri ise, işletmeniz için bir yönetim paneline sahip olmazsınız ve yapacağınız her değişiklik için günlerce beklemek zorunda olursunuz.

Ve son olarak yukarıda görebileceğiniz üzere uzun bir süre boyunca beklemek zorunda kalırsınız.

Sona gelirken

Uzun lafın kısası, eğer kurum yetkilisiyseniz ve telefon ile doğrulama sağlayabileceğiniz gerçek bir işletmeniz varsa yukarıdaki yan görevi hiç okuma zahmetine bile girmeden pas geçebilir ve diğer aşamaları kolayca uyguladıktan sonra onaylı işletme sayfanız ile  Yandex Harita ve Navigasyon servislerinde görüntülenmeye başlarsınız.

Yandex Haritalar servisi gerçekten detaylı, kullanışlı ve son zamanların yaygın ve popüler navigasyon servislerinden olmaktadır. Bu sebeple kolay birkaç adım ile bu servisin bir parçası olarak zamanımızın ihtiyacı olan internetteki tanınırlığınızı arttırır ve pratik, bütçesiz reklamınızı kolaylıkla ve ücretsiz olarak yapabilirsiniz.

Yandex haritalara konum ekleme rehberini sonlandırırken Yandex servisleri ile alakalı ilerleyen yazılarda daha derinlere girebilir ve sistemin detaylarını inceleyebilirim bu sebeple öğrenmek istebileceğiniz detaylar için sonraki yazıları takip etmeye devam edebilirsiniz.

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir